oatmeal-1839515_1920

Vyvážený jídelníček základ úspěchu. Jak na něj?

Zhubnout do léta nebo se opětovaně dostat do formy není jen tak. Pokud vás trápí kilogramy navíc, je načase se pustit do proměny jídelníčku. Většinou za přibývajícími gramy stojí právě to, co jíme. Proto svou pozornost zaměřte na složení jednotlivých pokrmů a na doplňky stravy z e-shopu esnfitness.cz.

Vyvážený jídelníček je tělu ku prospěchu

Pokud bychom se měli pozastavit nad jakousi definicí vyváženého jídelníčku, řekneme, že mluvíme o stravě prospěšné pro tělo. Jejími součástmi nejsou jídla plná kalorií, ale spíše takové pokrmy, které jsou zdrojem makroživin i mikroživin. Zatímco do první zmíněné kategorie patří bílkoviny, sacharidy a také tuky, do druhé pak spadají vitaminy a minerály. 

Velkým problémem jsou podle statistiky vitamíny, jež neumíme doplnit do těla v dostatečném množství. K čerstvému ovoci nebo zelenině se zkrátka tolik nemáme jako k cukrovinkám a sladkostem. Proto bychom měli sáhnout po doplňcích stravy, jako je například ESN Vitamin Stack – soubor všech třinácti nepostradatelných vitaminů, jimiž potěšíte své tělo a upevníte zdraví. 

Jak by měl vypadat vyvážený jídelníček?

Vyváženým jídelníčkem se rozumí pestrá strava, kterou konzumujeme pravidelně (ideálně po pěti až šesti menších porcích). Obsahuje dostatek tekutin, protože i pitný režim je jedním z pilířů úspěšného hubnutí. Jednotlivá jídla dne nepostrádají ani vlákninu, ani bílkoviny, zato červenou mají cukrovinky, jednoduché cukry nebo slazené nápoje. 

Hladovění není na pořadu dne

Rozhodně nemluvíme o hladovějícím režimu, do kterého se kvůli přechodu na vyvážený jídelníček dostanete. Pestrá a zdravá strava nemá přinášet pocity strádání. Naopak pocitu hladu se snaží vyvarovat, a to právě pravidelnou konzumací menších porcí jídla. Díky správné skladbě potravin se vyhnete zpomalení metabolismu i přibývajícím tukům v problematických partiích.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email